ik sta 100% achter elk product in mijn webshop

“Ik sta 100% achter elk product in mijn webshop”

“Als klein meisje was ik al veel bezig met de natuur. Ik hing rond bij sloten en was altijd op zoek naar
beestjes en spinnen. Met een schepnetje probeerde ik iets te vangen om het beter te kunnen bekijken. Ook had ik zo’n potje met een vergrootglas om de insecten in te bewaren. Daarin heb ik
ooit een muis gevangen. Het was eigenlijk altijd al duidelijk dat ik iets met dieren of planten zou gaan doen. Ik heb een agrarische vooropleiding gedaan en een opleiding Dierverzorging. Op mijn 17e deed ik vrijwilligerswerk in een dierenasiel.”

Duurzame en plasticvrije producten

Het zal niemand verbazen dat Roelien nu de trotse eigenaresse is van een zero waste webshop met
duurzame en plasticvrije producten. Met de verkoop van deze producten draagt ze bij aan een
schonere toekomst. Haar kennis over duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten heeft ze te danken
aan haar werk bij een drogisterij, waar ze inmiddels al twaalf jaar werkzaam is. Haar liefde voor dieren
en de natuur komt terug in de producten die ze verkoopt. Alle producten van Eco Nutty zijn 100%
vegan.

Natuurlijke ingrediënten

“Ik sta 100% achter elk product in mijn webshop. Door mijn werk als drogist heb ik veel kennis van de ingrediënten in huid- en haarverzorgingsproducten. Ik verbaas me over de chemische ingrediënten en de E-nummers die in veel van deze producten worden verwerkt. Mijn aandacht werd altijd getrokken door de producten met natuurlijke ingrediënten. Ik heb altijd veel willen weten over etherische oliën, homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde). Doordat ik zelf een gevoelige huid heb, ging ik natuurlijke producten uitproberen. Ook heb ik veel producten zelf gemaakt omdat er in die tijd minder aanbod was, zoals wasmiddel en tandpasta.”

Plantaardige verzorgingsproducten

In het dagelijks leven probeert Roelien zo duurzaam en milieubewust mogelijk te leven. Zo eet ze bijvoorbeeld zoveel mogelijk plantaardige producten. “De veeteelt en de melkindustrie zijn verre van milieu- en diervriendelijk. Door vaker plantaardig te eten, draag ik bij aan een beter milieu. Ook voor je eigen gezondheid is het beter om zoveel mogelijk plantaardige producten te gebruiken. Zowel op het gebied van voeding als op het gebied van verzorgingsproducten. Ik doe dit voor de natuur, voor mijn zoontje en voor alle volgende generaties.”

Heb je vragen over verzorgingsproducten of over natuurlijke ingrediënten? Neem contact op met
Roelien. Door haar kennis en ervaring kan ze je ongetwijfeld verder helpen!

WEN die schrijft

Wendy Leemburg

Geschreven door Wendy Leemburg, tekstschrijver voor duurzame projecten. Professionele teksten of artikelen nodig? Bezoek haar website of social media accounts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.