Een bamboe tandenborstel kopen ? Ik vertel je waarom

Voel jij je ook elke dag schuldig over de hoeveelheid plastic die we dagelijks gebruiken en weggooien? Dit schuldgevoel bekruipt je dan waarschijnlijk ’s ochtends vlak na het opstaan al. Wanneer je jouw tandenborstel pakt om je tanden te gaan poetsen dan zal het je ongetwijfeld opgevallen zijn dat deze van plastic gemaakt is. Hier is een oplossing voor! Lees hierna waarom ook jij een bamboe tandenborstel moet kopen en draag bij aan een plasticvrije wereld.

Tandenpoetsen doen we allemaal minimaal twee keer per dag en is daarom een ontzettend belangrijk onderdeel van ons dagelijkse routine. Maar heb je er wel eens bij nagedacht hoeveel plastic je verbruikt bij het verzorgen van je tanden en tandvlees?

Plasticvrij tandenpoetsen

Het overgrote gedeelte van alle tandenborstels is gemaakt van plastic. Daarnaast zit de tandpasta waarmee we dagelijks onze tanden poetsen in een plastic tube en flossen we met nylondraad dat gemaakt is van plastic. Door zoiets onschuldigs als tandenpoetsen ontstaan er jaarlijks bergen met plastic afval.

Gelukkig is dit besef bij steeds meer mensen doorgedrongen en zijn er inmiddels milieuvriendelijkere en duurzamere producten op de markt gekomen zodat ook jij plasticvrij kan tandenpoetsen!

De bamboe tandenborstel: een duurzaam alternatief

De traditionele tandenborstel is gemaakt van petroleum (een fossiele brandstof) dat veel energie nodig heeft om verwerkt te worden. Naast het feit dat de productie van petroleum belastend is voor het milieu, is het ook nog eens niet biologisch afbreekbaar. De afbraak van een plastic tandenborstel zal zo’n 1000 jaar duren waarbij ook nog eens gevaarlijke stoffen vrijkomen. Dat moet en kan anders!

Het handvat van een bamboe tandenborstel is gemaakt van … je raad het al: bamboe! Bamboe wordt gezien als een duurzaam alternatief voor plastic vanwege de unieke eigenschappen van het natuurlijke materiaal. Bamboe is allereerst ontzettend geliefd om dat het ontzettend snel groeit en dus eenvoudig te produceren is. Zo kan bamboe tot wel een meter per dag groeien wanneer het onder de juiste omstandigheden word geteeld. Omdat bamboe zo snel groeit kan het meerdere keren per jaar geoogst worden. Dit maakt het produceren van het natuurlijke materiaal snel en goedkoop.

Wat bamboe extra geliefd maakt is het feit dat het telen van bamboe niet belastend is voor de omgeving waarin het groeit. Sterker nog, de groei van bamboe kan bijdragen aan een gezonde natuurlijke omgeving. Zo kan het uitgebreide wortelsysteem van bamboe erosie van de onderliggende bodem voorkomen. En omdat bij de productie van bamboe geen pesticiden of chemicaliën nodig is, blijven de omliggende gebieden behoed van giftige stoffen.

Net als het handvat van een tandenborstel, is de borstel van de traditionele tandenborstels ook gemaakt van petroleum. Voor de borstel bestaan helaas nog niet zoveel alternatieven op dit moment. Een volledig composteerbaar alternatief is de bamboe tandenborstel gemaakt van varkenshaar. Voor veel vegans is dit echter geen optie.

Onze bamboe tandenborstels zijn 96% composteerbaar. Omdat wij het ook belangrijk vinden dat onze producten geheel diervriendelijk worden geproduceerd hebben wij nadrukkelijk niet gekozen voor het alternatief met varkenshaar.

Minder bacteriën

Een ander voordeel van een bamboe tandenborstel is dat bamboe van nature antibacterieel is. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat bacteriën zich zullen gaan nestelen in het handvat van jouw tandenborstel.

Een tandenborstel gemaakt van een antibacterieel materiaal is natuurlijk mooi meegenomen. Zeker wanneer je je bedenkt dat plastic daarentegen een mooie broedplek is voor bacteriën en schimmels. Met een bamboe tandenborstel poets je dus niet alleen plastic vrij, maar poets je meteen ook een stuk hygiënischer.

Nu ook de bamboe tandenborstel voor kinderen

Omdat de toekomst van onze aardbol natuurlijk in de handen van de jongsten onder ons zal komen te liggen, vinden wij het belangrijk dat een duurzame mondverzorging van jongs af aan wordt aangeleerd. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat er nu ook bamboe tandenborstels voor kinderen wordt aangeboden. Reden om deze schattige duurzame bamboe tandenborstels voor kinderen in ons assortiment op te nemen.

De tandenborstel is zo ontworpen dat deze eenvoudig door kinderen kan worden vastgehouden en gehanteerd. Zo leren kinderen op een verantwoorde wijze zelf hun tanden te poetsen. Daarnaast is de tandenborstel voorzien van een kleinere borstelkop zodat deze beter aansluit bij het kleinere gebit van jouw kinderen. Ben jij al overtuigd? Poets de tandjes van jouw kinderen voortaa ook plasticvrij met deze duurzame bamboe tandenborstel voor kinderen !

Nu winkelen

Elke aankoop maakt een verschil. Kies voor duurzaamheid met onze milieuvriendelijke opties.