5 tips voor natuurlijke gezichtsreiniging

Een gezonde huid begint bij een goede reiniging. Er zijn heel wat producten op de markt om jouw gezicht goed te reinigen en te laten stralen, maar helaas zijn veel van deze producten volop in plastic verpakt en bevatten ze allerlei nare stoffen die je eigenlijk niet op je huid zou moeten gebruiken. Die parabenen en parfums gebruiken we liever niet op onze huid. En plasticdeeltjes vermijden we liever in onze plasticvrije badkamer. Maar niet getreurd: ook zonder deze gangbare huidverzorgingsproducten is een goede reiniging van het gezicht prima mogelijk. Wij geven 5 tips voor natuurlijke en duurzame gezichtsreiniging, passend in je natuurlijke gezichtsverzorgings routine

#1 Zeep en water

Door alle advertenties in tijdschriften en op televisie zou je haast geloven dat ons gezicht alleen schoon kan worden met heel dure facewashes en cleansinglotions. Maar wat is er eigenlijk mis met simpelweg zeep en water? De meeste mensen die plasticvrij leven hebben wel een blok Aleppo zeep of Marseillezeep in huis. Door dit te raspen en in te koken met wat water maak je in een handomdraai je eigen vloeibare zeep. Dit past prima in een routine voor natuurlijke gezichtsreiniging en het fungeert ook nog eens als handzeep!

#2 Make up reinigen

Draag je regelmatig make up? Dan volstaat zeep en water vaak niet om het gezicht goed te reinigen. Vooral waterproof make up is vaak erg lastig om te verwijderen. Het is fijn dat onze mascara bestand is tegen een regenbui en onze lippenstift een avond lang blijft zitten, maar in de badkamer is het vaak een worsteling. Gelukkig zijn er diverse plasticvrije gezichtsreinigers op de markt die make up prima kunnen verwijderen. Hierin zijn vloeibare reinigers en solid reinigers te onderscheiden. De vloeibare reinigers, zoals pure amandelolie, jojobaolie of kokosolie, breng je aan op een doekje om je gezicht mee te reinigen. De solid reinigers, vaak bars op oliebasis, smeer je op je gezicht om de huid te reinigen. Welke reiniger voor jouw gezicht geschikt is, hangt af van jouw huidtype en behoeften. Na het gebruik van een olie kun je je gezicht naar behoefte nog wassen met zeep, of een tonic gebruiken.

#3 Wasbare wattenschijfjes

Deze natuurlijke gezichtsreiniging voer je natuurlijk niet uit met simpele wattenschijfjes. Single use producten hebben geen plek in een plasticvrije badkamer. Liever gebruik je wasbare wattenschijfjes om je gezicht te reinigen. Deze wattenschijfjes kun je na gebruik gewoon uitwassen en keer op keer weer gebruiken, en passen dus perfect in je duurzame routine voor natuurlijke gezichtsreiniging.

#4 Rozenwater

Goede natuurlijke gezichtsreiniging valt of staat met hydratatie van de huid. Hiervoor is rozenwater een fantastische product. Rozenwater is onmisbaar in de plasticvrije badkamer. Het wordt namelijk vaak verkocht in glazen flessen en je kunt het op allerlei manieren gebruiken. In jouw huidverzorgingsroutine zorgt rozenwater voor een natuurlijke reiniging van de huid, goede hydratatie en het kalmeren van een geïrriteerde huid.

#5 Zero waste scrub

Een huidverzorgingsroutine is natuurlijk niet compleet zonder zo af en toe een fijne scrub. Exfoliëren is belangrijk om de doorbloeding te stimuleren en de huid een gezonde teint te geven. Zo’n scrub kun je heel eenvoudig zelf maken. Van simpele huis-, tuin- en keukeningrediënten als suiker, havermout en koffiedik maak je een effectieve scrub die mild genoeg is om op het gezicht te gebruiken. Op pinterest vind je volop inspiratie voor deze heerlijke DIY scrubs.

Wat is jouw routine voor een natuurlijke gezichtsreiniging ?

Deel jouw routine hieronder en inspireer anderen, of tag ons op socialmedia met de hashtag #econutty !

 

Nu winkelen

Elke aankoop maakt een verschil. Kies voor duurzaamheid met onze milieuvriendelijke opties.